Omgeving van Geiranger en Trollstigen

De National Scenic Route Trollstigen – Geiranger is één van de mooiste en waarschijnlijk ook bekendste wegen van Noorwegen. Niet alleen brengt de weg je langs de Trollstigen (➚) en Geirangerfjord (➚), ook zijn er diverse bezienswaardigheden langs de route. Daarnaast zijn er diverse hoogtepunten in de omgeving van de toeristische weg.
 

Dalsnibba

Voor een prachtig uitzicht over de Geirangerfjord kan je direct langs snelweg Fv63 terecht bij uitkijkplatformen Ørnesvingen en Flydalsjuvet. Voor een prachtig uitzicht vanuit een andere hoek, is een bezoek aan uitkijkplatform Dalsnibba (➚) een aanrader. Vanuit Geiranger ben je over de weg in ongeveer 30 minuten bij het uitkijkplatform, dat op 1500 meter boven zeeniveau ligt. Hiermee is Dalsnibba het hoogste uitkijkplatform van Europa dat per auto bereikbaar is.
 

 

Gamle Strynefjellsvegen

Als je van bijzondere routes houdt, dan mag je zeker de Gamle Strynefjellsvegen (➚) niet missen. Deze eeuwenoude bergweg ligt vlakbij de route Geiranger – Trollstigen en is letterlijk 1 van de hoogtepunten van Noorwegen. Het behoort namelijk ook tot de National Scenic Routes. Bij deze route is de weg de grootste trekpleister, vol met eeuwenoude details! Ook liggen er prachtige watervallen langs de route.
 

Atlantic Road

De Atlantic Road (➚)behoort ook tot de National Scenic Routes, oftewel de mooiste routes van Noorwegen. De weg is wereldwijd bekend omdat het de vorm van verschillende eilanden volgt, 8 bruggen telt en je heel dicht bij de zee brengt. Het is door de Britse krant The Guardian uitgeroepen tot de mooiste weg van de wereld.